måndag 29 september 2014

En dans på rosor

Som jag hade sett fram emot att få se fina Tobias Karlsson med ensemblen Move your feet i dansföreställningen En dans på rosor på Metropol Palais och jag blev mer en nöjd.


Underbara lokaler i art deco stil.
En gammal biograf som vaknat upp ur sin Törnrosa sömn 
och som fortlever i annan kostym och
jag är så glad att man valt att bevara istället för att
som i många fall lägga ner och renovera bort det gamla.





Café och matsal och en trappa upp en liten 
och supermysig, liten och intim bar.




Vi hade även valt att äta och vi 
serverades en trerätters meny.












Sedan följde en underbar show med tio dansare - alla fantastiska
och gillar ni och har följt Let´s Dance så känner ni igen samtliga medverkande.
Det bästa av allt är att hela gänget kommer på vår Galafest den 18 oktober.



och fina Tobias, tack!
Vilken underbar människa du är.

Kram!

Höst mood

Fullkomligt älskar hösten med dess färger och dämpade, softa känsla, det är faktiskt helt OK att gå in i ett lugnare tempo - äntligen!















Smög som vanligt runt i trädgården, kul att ha bilder från alla årstider. 
Det mjuka höstljuset är underbart!

Kram!

fredag 26 september 2014

Härliga fredag

Halloj!

Ja, nu står vi inför ytterligare en härlig, solig fredag och i eftermiddag så bär det av till landet igen. Projektet orangeri fortlöper och här kommer förra helgen i lite bilder. Killarna hade tagit några extra dagar ledigt för att hinna få ihop bitarna och tur var väl det då det både regnade och blåste halv storm i några dagar.

 






Nu börjar det likna något, eller hur?

Önskar er en underbar helg.

Kram!


onsdag 24 september 2014

Inverkan

Ojojoj! Jag tror bestämt att jag får åka till IKEA i oktober. Då släpper de en tillfällig kollektion som de kallar för Inverkan och som är gjord i samarbete med hantverkare från Doi Tung Development Project i Norra Thailand. Doi Tungs sociala uppdrag är att återskapa de naturskogar som förstörts av opiumproduktionen samt att förbättra sjukvården och utbildningen för människorna i regionen som påverkats av den illegala droghandeln. Underbart att nyttja den kunskap dessa människor har för att kunna skapa något så vackert för en så god sak.



 




Samtliga bilder IKEA

Härliga strukturer och de där lite ojämna kanterna, det
blir svårt att välja.Vill ha allt!

Kram!


torsdag 18 september 2014

Den svarta måndagen

Jag har ju tidigare antytt att sommaren inte bara varit fantastisk utan jag använde faktiskt ett så stort ord som ohygglig i mitt första inlägg efter semestern. Jag tror inte att det undgått någon att vi de  första dagarna i augusti drabbades av den största skogsbranden i Sverige i modern tid och att den i 11 dagar var helt utom kontroll.  Själv så hade jag just åkt hem från landet men dagarna innan så hade vi så smått börjat känna röklukten tillta och under vår resa hem så låg rökridåerna täta på ett mycket obehagligt sätt.  Den första arbetsdagen kom  det som jag kallar för Den svarta måndagen och då gick det med en faslig fart. I takt med värmerekorden härjade ett eldmonster som gjorde att brandområdet tredubblades på bara några timmar och ingen visste hur det skulle sluta. Jag hatade värmen och det vackra vädret och önskade inget annat än regn, men inget regn kom. Däremot så kom äntligen hjälpen i form av fyra fantastiska flygare från Italien och Frankrike som så småningom äntligen kunde vattenbomba.
Vi kan bara säga tusen, tusen tack till alla därute som kämpat för våra liv, vår mark och våra hem. 









Må det aldrig hända igen.

Kram!