onsdag 15 februari 2017

Utöver det vanliga - Fashion Stories

Hade en fantastisk dag ute på Artipelag en söndag för ett par veckor sedan. Jag och några kompisar tog bussen ut för att se den retrospektiva utställningen- Fashion Stories om Lars Wallins produktion och skapande under de senaste 25 åren. Medans snöflingorna seglade över det grå havet i den tysta skärgården befann vi oss inomhus i de vackra lokalerna och såg underbara kreationer skapade för både fest, gala, bröllop, teater och show. Även klänningar till specialutställningar som t ex de gjorda till Svenskt Tenn av Josef Frank tyger. Vi fick också en inblick i Lars skapande process från första mötet med kund och hur han utifrån det specialdesignar det unika för just den personen. Här kommer ett bildregn och axplock av de ca 200 kreationer som fanns på plats.  Förutom kläder finns också en hel del skisser av Lars samt fotografier, materialprover, toiler mm. Jag såg utställningen i hans hemstad Västerås för några år sedan men nu är den utökad och visar mycket, mycket mer.













Missa inte baksidan 
för den är oftast så raffinerad
med de vackraste skärningar och släp
som t ex denna favorit som
Petra Mede bar under 3 min!!! i
Eurovision Song Contest 2016.


En bakelse designad av självaste Herr Wallin
slank också ner i caféet.
 

Allt kan varmt rekommenderas.
Utställningen pågår till den 12 mars.

Kram!




fredag 3 februari 2017

Friday night dinner

Är vi hemma i stan på fredagen så brukar vi försöka göra det enkelt för oss vad gäller middagen. Antingen så köper vi ett gäng, räkor, en surdegsbaugette och rör i hop en saffransaioli men vi har ju också ett fantastiskt sushi ställe alldeles i närheten så då kan det se ut så här vid middagsbordet. Verkligen som små konstverk.





Önskar er en underbar
fredagskväll
och 
helg!


onsdag 1 februari 2017

Naturens under

Har förmånen att få köpa ägg direkt från en kollega och vän vars föräldrar har höns på sin gård och kan inte sluta upp med att fascineras av dess unika karaktärer till både form och färg. Precis som vi människor.


Vackra i all sin enkelhet.

Kram!